6. Schoorl ‘Noorderhoeve’

Eén week Vobulakamperen 19-08-2023 t/m 26-08-2023
Maximaal 25 deelnemers

Terrein en omgeving

De Noorderhoeve is een agrarisch leer-werkbedrijf op antroposofische basis, waarbij de vitaliteit van mensen, dieren en aarde vooropstaat. Het biedt een veilige (woon)werkplek aan zestig mensen met een zorgvraag. Dagelijks wordt er boerenzuivel, kaas, vlees, eieren, groente en fruit geproduceerd. Er is ook aandacht voor natuurontwikkeling door de aanleg van kruidenrijke slootkanten, moerasbermen, paddenpoelen, natuurbos met wandelpaden en broedplaatsen voor uilen, ijsvogels en andere vogelsoorten. Op ‘t Grote Heklaantje is een waterberging. 

Meer info zie www.noorderhoeve.nl

Activiteiten in de omgeving

De recreatiemogelijkheden zijn er legio, zo aan de rand van het duingebied met de zee op ca. 5 km afstand. Verder kampeer je in de regio met de mooie steden Hoorn en Medemblik. Het hoogste duin van Nederland en het zeeaquarium (Bergen) is vlakbij. Dichtstbijzijnde winkels vind je in Bergen of Schoorl, ca 2 km. Alkmaar is ca 10 km verderop.

Suggesties: Wat gaan we doen

Kamperen

We kamperen op een grasveld van een van de twee boerderijen van de Stichting. (max. ca 14 kampeermiddelen) De landerijen en boerengebouwen van de Noorderhoeve zijn eigendom van Stichting de Brink.

Voorzieningen

Geschikt voor tent en caravan
Vaste douche en toilet aanwezig
Beperkt elektriciteit voor het opladen van mobiele telefoons
Honden zijn welkom, mits aangelijnd
Beperkt wifi beschikbaar

Werkzaamheden

We werken onder andere in het bosterrein. Bos uitdunnen, ondergroei verwijderen, materiaal afvoeren, hekken langs sloten repareren enz. Ook elders op het terrein zijn er allerlei klussen te doen. Kortom, heel divers en telkens weer anders.
Voor het werk is een fiets niet noodzakelijk, maar de omgeving leent zich geweldig voor fietstochten.

Deelnamekosten

Voor volwassenen: € 33,50 p.p.
Voor kinderen van 5 tot en met 17 jaar: € 26,00 p.p.
Voor kinderen tot 5 jaar: gratis.

Begeleiders  

Rene en Yvonne Braaksma

Aanmelden voor Schoorl ‘Noorderhoeve’

Reacties zijn gesloten.