Voor wie?

Vobulakamperen is geschikt voor (bijna) iedereen

Bij Vobula ontmoet je verschillende mensen. Van mensen die al jaren Vobula kampeerweken doen, tot mensen die het voor de eerste keer doen. Van kind tot gepensioneerde, gezinnen, stellen en alleengaanden. Vrouwen, mannen, uit alle delen van het land. Iedereen werkt met elkaar samen en je spreekt elkaar bij het kampvuur en bij de koffie. Dat maakt Vobulakamperen bijzonder.

Hieronder lees je meer over onze deelnemers. Kijk ook in het reglement om te zien of Vobulakamperen bij je past.

Gezinnen

Als gezin (1 of 2 volwassenen met 1 of meerdere kinderen) meewerken en kamperen? Kinderen vanaf ca. 6 jaar kunnen al licht werk doen: houtsnippers kruien, takken verslepen naar een takkenril. Oudere kinderen kunnen steeds meer meedoen. Dat vinden ze erg gaaf. ‘s Middags is er genoeg tijd om te spelen of een uitstapje te maken in de omgeving.  Je eet met je eigen gezin. Een keer gezamenlijk stokbrood bakken bij het kampvuur of de laatste avond  een afsluitende barbecue zijn activiteiten die georganiseerd kunnen worden.

Jongvolwassenen

Jongvolwassenen vinden elkaar in hun eigen kampeerweken. Bijna ieder jaar is er een week speciaal voor deelnemers van 16 tot en met 30 jaar. Helaas is er in 2022 geen apart terrein voor deze kampeerweek. Jongvolwassenen zijn uiteraard ook van harte welkom op de andere kampeerweken.

In je eentje deelnemen

Ook als je alleen wilt deelnemen is de aansluiting met andere deelnemers meestal gemakkelijk. De samenstelling van de groep is heel divers. En door samen te werken leer je elkaar snel kennen. Na het werk ga je je eigen gang of je zoekt gezelschap bij het kampvuur. Samen dingen ondernemen kan: een fietstocht, samen eten. Maar dit is zeker niet verplicht, je bent welkom om initiatief te nemen.

Senioren

Bij Vobula zien we regelmatig mensen van 65 jaar en ouder. Met hun kennis en ervaring dragen ze bij aan het werken. Je werkt in je eigen tempo, ook als dat wat langzamer is. Op de meeste terreinen kan een kleine camper of caravan staan. Dan heb je iets meer comfort. Een tent is natuurlijk ook mogelijk. Grootouders met kleinkinderen zijn welkom!

Met een hond

Op veel van de terreinen zijn honden welkom. Er is een aanlijn- en opruimplicht. We zien regelmatig deelnemers met een hond (of 2). Vaak blijven de honden op het kampeerveld, soms kunnen ze mee naar het werk.

Reacties zijn gesloten.