3. Simpelveld ‘Miljoenenlijn’

Eén week Vobulakamperen van 18-07-2020 tm 01-08-2020

Maximaal 50 deelnemers

 

Terrein en omgeving

Simpelveld ligt in het meest zuidelijke deel van Limburg en is vooral bekend bij liefhebbers van stoomtreinen. Vanaf de kampeerplek heb je een prachtig zicht op ‘De Miljoenenlijn’.

Er zijn een treinremise en onderhoudswerkplaats, op loopafstand, en van hieruit rijden de museumtreinen over verschillende trajecten. Ook Valkenburg is met de stoomtrein bereikbaar. Op www.zlsm.nl vind je meer informatie over alles wat met de Miljoenenlijn te maken heeft.

Maastricht, Valkenburg en Aken liggen op een afstand van zo’n 10 tot 15 km. Ook de Heuvelland-dorpjes zoals Mechelen, Epen en Slenaken liggen vlakbij. Op zo’n 5 tot 10 km afstand liggen het Vijlenerbosch, het Schweibergerbosch en het Onderste- en Bovenste Bosch.

Supermarkt en andere winkels zijn op loopafstand van het kampeerveld.

Kamperen

Er wordt gekampeerd op een groot, afgeschermd deel van het spoorwegemplacement vlakbij de spoorbaan op een ruim en vlak grasveld met enkele bomen. Vanwege de harde ondergrond vraagt dit terrein om stevige haringen.

Het terrein is van de Stichting Zuid Limburgse Spoorweg Maatschappij.

www.zlsm.nl

Voorzieningen

stromend water
elektriciteit voor het opladen van mobiele telefoons
latrinetent(en) of dixi’s
een velddouche met warm water
een koelkast voor gemeenschappelijk gebruik.

Werkzaamheden

We werken voor de ZLSM aan de instandhouding van De Miljoenenlijn. Er is veel groenwerk langs het spoor maar ook allerlei ander soort onderhoudswerk. Vervoer naar de werkplek gaat deels met de trein. Een fiets is voor de werkzaamheden niet nodig.

Deelnamekosten

Voor volwassenen: €31,50 p.p. Voor 5-15 jaar: € 24,50 p.p. Tot 5 jaar: gratis.

Begeleiders

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.