Praktische informatie

Iedereen is welkom
Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Ook kinderen zijn welkom en kunnen onder begeleiding van ouders vaak ook meehelpen. Dus als je graag samenwerkt met mensen en het fijn vindt om buiten actief bezig te zijn, zijn de kampeerweken van VOBULA een aantrekkelijke manier om vakantie te vieren. Kijk ook in het reglement om te bepalen of VOBULA bij je past.

Begeleiding
De kampeerweken worden begeleid door ervaren VOBULA begeleiders. Zij zijn het aanspreekpunt voor iedereen, ze coördineren de werkzaamheden en geven uitleg over de manier van werken.

Werkzaamheden
Het werk kan variëren van wilgen knotten en paden vrij leggen tot boompjes uit een heideveld verwijderen, hekken herstellen en nog veel meer. Er zijn altijd lichtere en zwaardere werkzaamheden, zodat iedereen zich naar eigen kunnen in kan zetten. Halverwege de ochtend is er een koffiepauze. Het werk is concreet en geeft elke keer weer zichtbaar resultaat. Daardoor is de voldoening aan het eind van de week dan ook vaak groot. Ervaring is niet nodig, maar een normale conditie is gewenst.

Gereedschap
VOBULA zorgt voor goed handgereedschap zoals zagen, takkenscharen, spaden en harken. De begeleiders van VOBULA geven duidelijke uitleg over het gebruik ervan en over veilig werken. Meer over veilig werken lees je in het reglement.

Werkkleding
Behalve deugdelijk gereedschap is ook behoorlijke werkkleding van belang voor de veiligheid. Een lange broek en stevige schoenen dien je dan ook zelf mee te nemen. VOBULA kan eventueel voor werkhandschoenen zorgen.

Lekker kamperen
Kamperen is bij de prijs inbegrepen. Neem je eigen spullen mee en wordt wakker in de frisse lucht van een prachtige omgeving. Alle terreinen zijn voorzien van eenvoudige voorzieningen voor stromend water, een toilet en douche (soms is dat een latrinetent (hudo) of een douche met een geiser). Er is altijd (beperkt) elektriciteit beschikbaar voor het opladen van mobieltjes, elektrische fietsen en dergelijke. Tenten zijn welkom en vaak ook kleine campers en caravans. Voor wie niet van kamperen houdt zijn er bij sommige locaties andere overnachtingsmogelijkheden in de buurt, zodat je toch mee kunt doen.

Maaltijden
De maaltijden zijn niet inbegrepen, in principe kookt iedereen zijn eigen potje. Maar dat kun je natuurlijk ook gezellig samen doen. Aan het eind van de één of tweeweekse vakantie wordt er meestal een gezamenlijke maaltijd georganiseerd om de vakantie gezellig af te sluiten.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Algemene voorzieningen zijn een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Daarom zorgen we om de beurt voor het schoon houden van sanitair, voor hout voor het kampvuur en voor koffie en thee in de koffiepauze.

Honden
Op veel terreinen zijn honden welkom, maar wel is er een aanlijn- en opruimplicht. Tijdens het werk blijven ze vaak op het kampeerveld, soms kunnen ze ook mee.

Reacties zijn gesloten.