5. Schoorl ‘Noorderhoeve’

Eén week Vobulakamperen 03-08-2024 t/m 10-08-2024
Maximaal 25 deelnemers

Terrein en omgeving
De Noorderhoeve is een agrarisch leer-werkbedrijf op antroposofische basis, waarbij de vitaliteit van mens, dier en aarde vooropstaat. Het biedt een veilige (woon)werkplek aan zestig mensen met een zorgvraag. Dagelijks wordt er boerenzuivel, kaas, vlees, eieren, groente en fruit geproduceerd. Er is ook aandacht voor natuurontwikkeling door de aanleg van kruidenrijke slootkanten, moerasbermen, paddenpoelen, natuurbos met wandelpaden en broedplaatsen voor uilen, ijsvogels en andere vogelsoorten. Op ‘t Grote Heklaantje is een waterberging. 

Meer info zie www.noorderhoeve.nl

Activiteiten in de omgeving
De recreatiemogelijkheden zijn er legio, zo aan de rand van het duingebied met de zee op ca. 5 km afstand. Verder kampeer je in de regio met de mooie steden Hoorn en Medemblik. Het hoogste duin van Nederland en het zeeaquarium (Bergen) is vlakbij. Dichtstbijzijnde winkels vind je in Bergen of Schoorl, ca 2 km. Alkmaar is ca 10 km verderop.

Overige suggesties: Wat gaan we doen

Kamperen
We kamperen op een grasveld van een van de twee boerderijen van de Stichting (max. ca 14 kampeermiddelen). De landerijen en boerengebouwen van de Noorderhoeve zijn eigendom van Stichting de Brink.

Voorzieningen
Geschikt voor tent en caravan
Vaste douche en toilet aanwezig
Beperkt elektriciteit voor het opladen van mobiele telefoons
Honden zijn welkom, mits aangelijnd
Beperkt wifi beschikbaar

Werkzaamheden
We werken onder andere in het bosterrein. Bos uitdunnen, ondergroei verwijderen, materiaal afvoeren, hekken langs sloten repareren enz. Ook elders op het terrein zijn er allerlei klussen te doen. Kortom, heel divers en telkens weer anders.
Voor het werk is een fiets niet noodzakelijk, maar de omgeving leent zich geweldig voor fietstochten.

Deelnamekosten
Voor volwassenen: € 33,50 p.p.
Voor kinderen van 5 tot en met 17 jaar: € 26,00 p.p.
Voor kinderen tot 5 jaar: gratis.

Begeleiders
Andre van der Reep
We zoeken nog een 2e begeleider

Aanmelden Schoorl ‘Noorderhoeve’

Reacties zijn gesloten.